Sukūrimo vieta: Lietuva, LAMMC SDI. Sukurta 1995 m.
Autoriai – A. Misevičiūtė, T. Šikšnianas, D. Vitkauskaitė, A. Sasnauskas.
Derėjimas: dera gausiai, iš krūmo vidutiniškai priskinama po 1,2 – 2 kg uogų.
Krūmai: vidutinio augumo, truputį išsiskleidę.
Vaisiai: „Gagatai“ serbentai stambūs (sveria apie 1,1 g), gero saldžiarūgščio skonio, lengvai skinasi, transportabilūs. Kekės vidutinio ilgumo. Serbentus tinka vartoti šviežius, perdirbtus, užšaldytus.
Noksta: Uogos skinamos liepos pirmoje pusėje. Vidutinio ankstyvumo serbentų veislė.
Atsparumas: krūmai žiemą ištvermingi, atsparūs miltligei, rūdims, santykinai atsparūs serbentinėms erkutėms, vidutiniškai atsparūs šviesmargei. ir deguliams.
Atsiliepimai
Kol kas atsiliepimų nėra.