Sukūrimo vieta: JAV
Derėjimas: dera gausiai.
Krūmai: Krūmas 1,5 – 2 m aukščio laja, vertikaliomis šakomis bei smulkiais, ovalo formos, tamsiai žaliais, odiškais lapais.
Vaisiai: uogos juodos stambios. Aronijos vaisiai vartojami sultims, uogienėms, sirupams, kisieliams, kompotams, džemams, maisto dažams gaminti. Iš jų daromi vynai, trauktinės, likeriai. Aronijose daug organinių rūgščių, vitaminų C, E, B grupės vitaminų, folio rūgšties, geležies, fosforo, boro, mangano, vario, kobalto. O daugiausiai šiose uogose yra vitamino P ir jodo.
Noksta: Uogos subręsta rugpjūtį – rugsėjį ir ilgai laikosi ant šakų.
Atsparumas: visiškai atspari šalčiui, nereikli.
Atsiliepimai
Kol kas atsiliepimų nėra.